in

Smart ForTwo vs Mercedes S-klasse Crashtest

Om te bewijzen dat de nieuwe Smart ForTwo een veilige auto is besloot moederbedrijf Daimler om de kleinste auto uit de stal frontaal tegen de grootste auto uit de stal te crashen. Dus, in de ene hoek hebben we de Mercedes S-klasse, een van de veiligste en meest luxueuze auto’s die er bestaat. In de andere hoek de nieuwe Smart ForTwo met de veelgenoemde tridion-veiligheidskooi en slechts de helft van het gewicht van de S-Klasse.

De auto’s werden met een snelheid van 50 kilometer per uur op elkaar geklapt en het resultaat is eigenlijk best verrassend. Het passagierscompartiment van de Smart ForTwo bleef intact dankzij die tridion-veiligheidskooi en de deur kon zonder problemen geopend worden. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de Smart net zo veilig is als de gigantische S-Klasse, de voorkant zit tot aan de veiligheidskooi in elkaar terwijl de Mercedes-Benz nog flink wat ruimte over heeft voordat inzittende geraakt worden.

Voor Daimler is de crashtest in ieder geval geslaagd, nu is het afwachten op de resultaten van het Amerikaanse IIHS en de Europese NCAP. Daaruit bleek eerder al dat niet alle kleine auto’s zo veilig zijn, is Smart de uitzondering op de regel?

Video: Smart ForTwo vs Mercedes S-klasse Crashtest

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Hoe maak je het interieur van een auto schoon

Hoe maak je het interieur van een auto schoon

HKS Supercharged GT86 vs Toyota GT86 TRD

HKS Supercharged GT86 vs Toyota GT86 TRD