in

2014 Smart ForTwo en ForFour Promovideo

Na eerder al de prototypes en en andere trailers gezien te hebben zijn de nieuwe Smart ForTwo en ForFour dan eindelijk gepresenteerd. Sinds de lancering in 1998 is dit de derde generatie en eigenlijk is er aan het basisprincipe weinig veranderd, ze zijn nog steeds erg klein maar toch heb je binnenin meer ruimte dan je zou verwachten.

Smart ForTwo
Zoals eerder al bekend werd gemaakt delen de Smart’s het onderstel met de Renault Twingo, dit betekent dat de motor achterin ligt en dat de aandrijving op de achterwielen is. De ForTwo is 2,69 meter lang, 1,66 meter breed en 1,55 meter hoog. Met een draaicirkel van 6,95 meter is de Smart ForTwo nog een echte stadsauto en met een bagageruimte van 350l, van achter voorstoelen tot dak, past er nog best wat in.

Smart ForFour
De vierdeurs variant van Smart meet 3,49 meter in de lengte, 1,66 meter in de breedte en 1,55 meter in de hoogte. Enkel iets langer dus en met een grotere wielbasis. Omdat er een rij stoelen extra in zit is de bagageruimte een flink stuk groter, 975l achter de voorstoelen tot dak en dan ook nog eens 185l achter de achterstoelen.

Beide Smart’s zijn uitgerust met de tridion-veiligheidskooi en diverse hulpmiddelen als zijwindassistentie, spoorassistentie en afstandsregeling. Het motorgamma bestaat voor dit moment uit twee driecilinders, een atmosferische 999cc motor met 71 pk en 91 Nm koppen en een 899cc blok met turbo welke 91 pk en 135 Nm koppel levert. Daarnaast kunnen kopers kiezen uit een handgeschakelde versnellingsbak met vijf verzetten of een zesversnellingsbak met dubbele koppeling.

De bodypanelen komen in zeer veel verschillende kleuren dus bijna alle kleurcombinaties zijn mogelijk, dit geldt ook voor de panelen binnenin. De verkoopprijzen worden eind deze maand bekend gemaakt en de verwachting is dat de nieuwe Smart vanaf november verkrijgbaar is.

Video: 2014 Smart ForTwo en ForFour Promo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

2015 Ford Mustang SVT Prototype is DIK!

2015 Ford Mustang SVT Prototype is DIK!

Kan een Renault Clio Cup een R8 V10 Plus verslaan?

Kan een Renault Clio Cup een R8 V10 Plus verslaan?