in

Snelle BMW gaat ervandoor op de A1 bij Eemnes

Ook dit jaar speurt de verkeerspolitie naar hardrijders, bumperklevers en andere wegmisbruikers. Op de A1 bij Eemnes wordt de politie ingehaald door een BMW 325i Compact. De maximum snelheid is daar 130 km/u en de BMW-bestuurder zit er ver boven. Hij wordt afgeklokt op 191 km/u, dat is na correctie 55 km te hard en dat betekent rijbewijs inleveren.

Als de politie een volgteken geeft gaat de BMW-bestuurder er met een noodgang vandoor. Op de A1 richting Amsterdam neemt de BMW-rijder op het laatste moment de afslag en schiet de bebouwde kom in. De snelheid is dusdanig hoog dat de politie de achtervolging moet afbreken.

De Politie gaat naar het huisadres en komt daar tot ontdekking dat de zoon van de eigenaar achter het stuur zat van de 325i Compact. Na veel aandringen komt hij zich eindelijk melden. De beginnend bestuurder weet niet waarom hij zo hard reed. Naast het inleveren van zijn rijbewijs kreeg hij ook bekeuringen voor te hard rijden, bumperkleven, voor het rijden over het puntstuk en het negeren van het stopteken.

Video: Snelle BMW gaat ervandoor op de A1 bij Eemnes

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.
BMW 3-series-tourings

Alpina B3 vs BMW M3 vs M340i vs M340d

Chris Harris Drives The Tuthill Porsche 911K

Chris Harris rijdt de Tuthill Porsche 911K