in

Spofec neemt de Rolls Royce Dawn onder handen

Spofec, onderdeel van de Novitec Group, heeft een widebody-versie gemaakt van de stijlvolle Rolls Royce Dawn. Aangezien Spofec (een naam afgeleid van SPirit OF ECstasy) een onderdeel is van Novitec is deze Rolls voorzien van het bekende recept, agressieve voor- en achterbumpers, enorme wielen en brede wielkasten.

De auto geeft de naam wordt ‘Overdose’ gekregen en er worden er slechts acht exemplaren gebouwd. De spoorbreedte voor is 13 centimeter breder dan standaard en in de opklopte wielkasten vind je 22-inch velgen die je in iedere gewenste kleur kunt bestellen. Spofec biedt optioneel koolstof keramische remmen aan, hiermee bespaar je 38 kg ten opzichte van de standaard remmen en het remt de 2.5 ton zware Dawn een stuk beter af.

Spofec heeft ook de V12-motor onder handen genomen, de de 6,6-liter V12 twin-turbo levert nu 686 pk, een stijging van ruim 100 pk waardoor 0-100 km/h nu in 4,6 seconden gaat. Het koppel is gestegen tot 980 Nm.
Deze Dawn heeft ook de beschikking over luchtvering waardoor de rijhoogte 40mm lager is dan normaal, echter bij hogere snelheden stijgt de Rolls weer naar normale hoogte.

Video: Spofec Rolls Royce Dawn

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mazda RX-7 FC Review

Roads Untraveled – Mazda RX-7 FC

Dashcam-compilatie van de Nederlandse Wegen

Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen #4