in

Spofec’s Rolls-Royce Cullinan is laag en breed

Of je een Rolls-Royce Cullinan moet customizen laten we in het midden, maar wij vinden de aanpak van Spofec een stuk beter dan die van Mansory.

De bodykit van Spofec heet Overdose, wat een passende naam is. Bij de voorwielen is de kit 10 cm breder dan standaard en bij de achterwielen zelfs 12 cm. De tuner, onderdeel van de Novitec Group, installeerde ook luchtvering waardoor de totale rijhoogte met ongeveer 4 cm is verlaagd. De 24 inch tienspaaks velgen zijn afkomstig van Vossen.

De 6.7-liter twin turbo V12-motor van de Cullinan kreeg een ECU remap, meer turbodruk en een roestvrij staal uitlaatsysteem om een vermogen van 685 pk en 1010 Nm koppel te behalen. Het resultaat is een acceleratietijd van nul tot honderd kilometer per uur in slechts 4,9 seconden. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h.

Video: Spofec’s Rolls-Royce Cullinan

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Tesla Model Y Review

Eerste rijtest van de Tesla Model Y Performance

Mercedes S500 GT

Mercedes S500 GT: Rice or Nice?