in

Subaru Impreza 22B STI Review

De Subaru Impreza 22B STI is een van de zeldzaamste en meest gewilde Subaru’s aller tijden. Het was 1998 toen Subaru enkele cruciale wijzigingen introduceerde voor de WRC Impreza, zoals het vergroten van de cilinderinhoud van de turbocharged boxermotor van 2,0 naar 2,2-liter en extra brede wielkasten.

Van de straatversie werden slechts 424 exemplaren geproduceerd, ontworpen om de 40e verjaardag van Subaru te herdenken evenals de derde opeenvolgende constructeurstitel voor Subaru in het FIA World Rally Championship. Van de 424 Impreza’s 22B’s zijn er slechts twee naar Amerika verscheept en product communications manager Dominick Infante heeft er één bemachtigd voor deze video.

Hij beschrijft de geschiedenis van de auto en vertelt welke design- en engineeringelementen de Subaru Impreza 22B STI zo populair maaketen, zowel in de autosport als op straat. Een review van zo’n zeldzame en spectaculaire auto mag je gewoon niet missen, bekijk dus snel de video.

Video: Subaru Impreza 22B STI Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Paul Walker Tribute

Fast & Furious Tribute to Paul Walker

McLaren blijft teasen met Ring Tijd

McLaren blijft teasen met ‘Ring rondetijd