in

Deze Subaru Impreza RS met 2JZ is compleet ruk!

We snappen dat een standaard auto verbouwen tot een unieke creatie iets is dat veel autoliefhebbers leuk vinden. We kunnen een mooie project car dan ook zeker waarderen, maar als eigenaar moet je oppassen dat het geen bodemloze put wordt en de auto slechter is dan toen je eraan begon.

Deze Subaru Impreza 2.5 RS is een perfect voorbeeld van wanneer een project car mislukt. De eigenaar was in eerste instantie op zoek naar een STI-motor om 400 pk uit te maken, maar na talloze opgeblazen motoren wende hij zich tot de onverwoestbare 2JZ-GTE-motor.

De zes-in-lijn motor is gekoppeld aan een Toyota-transmissie welke de achterwielen aandrijft. Omdat 400 pk niet genoeg was volgens de eigenaar installeerde hij onder andere een 72mm turbo en een AEM Infinity ECU waardoor er 655 pk uit het blok gehaald werd. Het probleem is echter dat de banden veel te smal zijn voor zoveel vermogen en in combinatie met de korte wielbasis is dit een recipe for disaster.

Geen van de meters werkt, het dashboard valt uit elkaar als er hard geaccelereerd wordt, de sporing klopt niet, er is geen tractie en de Impreza wil alle kanten op behalve rechtdoor. Het mooie is dat de eigenaar ooit de auto te koop had gezet voor 150.000 dollar, optimistisch…

RegularCars reed met de auto en was niet mild in zijn oordeel, bekijk de video hieronder.

Video: Subaru Impreza RS met 2JZ

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Volkswagen Polo GTI R5

Volkswagen Polo GTI R5 test voor het eerst op asfalt

Suzuki Swift GTI

Deze Suzuki Swift GTI is een rappe hillclimb racer