in

Subaru STI Type RA doet de Transfăgărășan snelweg

De Transfăgărășan snelweg in Roemenië werd wereldberoemd na een aflevering van Top Gear. Sindsdien is de route uitgeroepen tot een van de mooiste wegen ter wereld om te rijden en is het een bedevaartsoord geworden voor autoliefhebbers.

Helaas geldt er een snelheidslimiet van 40 kilometer per uur op grote delen van de weg. Daar hadden de heren van Top Gear natuurlijk geen last van want voor hun werd de weg geheel afgesloten, net als voor Subaru dat onlangs ook naar Roemenië afreisde.

Na diverse records verbroken te hebben met de Subaru STI Type RA besloot de Japanners namelijk dat het volgende doel voor deze Time Attack-auto de Transfăgărășan snelweg was. Mark Higgins en navigator Darren Garrod moesten de snelste tijd ooit neerzetten op de weg met 688 bochten.

Ik weet niet of er überhaupt al een tijd stond, maar Higgins had 40 minuten en 58 seconden nodig met de Subaru STI Type RA en dat is een nieuw record voor de Transfăgărășan.

Video: Subaru STI Type RA doet de Transfăgărășan

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Waarom-Daniel-Ricciardo-sneller-was-dan-Max-Verstappen

Sky Sports laat zien waarom Ricciardo pole pakte in Mexico

Mini Cooper S Buggy V8

Deze Mini Cooper S Buggy heeft een schreeuwende V8-motor