in

Super GT 2013 – Season Preview

Mocht je het Japanse Super GT kampioenschap nog niet kennen, dan moet je deze video zeker bekijken. In deze video blikt men namelijk vooruit op het komende seizoen en worden de spelregels nog even kort uitgelegd.

Dit jaar viert het Super GT kampioenschap haar 20e verjaardag nadat zij eerder door het leven ging als JGTC. De auto’s worden in twee klasses onderverdeeld: GT500 en GT300. De GT500 auto’s hebben niet meer dan 500 pk en de auto’s in de GT300 klasse hebben niet meer dan 300 pk.

De GT500 is de topklasse binnen het Super GT en wordt gedomineerd door Japanse fabrikanten Nissan, Honda en Lexus. De GT300 is qua deelnemersveld veel breder en lijkt meer op een GT3 veld zoals we dat in Europa gewend zijn.
Binnen de Super GT heerst een ware bandenoorlog, maar liefst 5 merken zijn actief binnen het kampioenschap: Bridgestone, Yokohama, Dunlop, Michelin en Hankook.

In 2013 worden alle races verreden in Japan maar vanaf 2014 komt daar wellicht verandering in, zoals eerder vermeld gaat de serie in 2014 samenwerken met DTM en er gaan geruchten over een samenwerking tussen Grand-Am en ALMS.

Video: Super GT 2013 – Season Preview

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Monster Energy - Recoil

Monster Energy – Recoil

Koenigsegg CCXR vs Dodge Viper Supercharged

Koenigsegg CCXR vs Dodge Viper Supercharged