in

T1 breekt Nissan GT-R record op kwart mijl: 6.51 sec @ 370 km/h

Tot vorige week was het Nissan GT-R record op de kwart mijl in handen van ETS (Extreme Turbo Systems), maar geheel onverwachts ging de R35 GT-R van T1 Race nog sneller op de 400 meter lange sprint. Op dezelfde dragstrip waar het oude record in 2019 werd neergezet, klokte T1 Race een tijd van 6.51 sec bij 370 km/h. 0,03 seconden sneller dan de tijd van ETS.

We volgen deze wapenwedloop van GT-R’s al sinds 2013, toen er nog runs van 8 seconden werden neergezet. Er is dus een enorme progressie geboekt, maar de laatste jaren gaat het met honderdsten van seconden omdat de limiet steeds dichterbij komt.

Dat het materiaal zijn limiet bereikt zien we in deze video, want tijdens de kwalificaties sloopte de GT-R van T1 een aandrijfas én een versnellingsbak. Iets wat je kunt verwachten met dik 3.000 pk en een super plakkerige dragstrip. Gelukkig kon de schade op tijd hersteld worden en ging T1 naar huis met een nieuwe wereldrecord.

Video: T1 breekt Nissan GT-R record op kwart mijl

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bugatti EB110 op de rollenbank

Bugatti EB110 op de rollenbank

Mercedes vraagt om herbeoordeling na zien onboard Verstappen

Mercedes vraagt om herbeoordeling na zien onboard Verstappen