in

Tail of the Dragon in een Porsche Cayman GT4 RS

In deze video bezoekt Henry Catchpole een beroemde weg die hem altijd heeft gefascineerd; The Tail of the Dragon. Deze 17,7 kilometer lange weg heeft iets van de mystiek en sfeer van de Nürburgring Nordschleife, er zijn namelijk 348 bochten die elkaar opvolgen door de Blue Ridge Mountains. Dit trekt natuurlijk allerlei autoliefhebbers aan en daardoor zie je in het weekend alles van een Honda Civic tot een Carrera GT.

In Europa hebben we natuurlijk ook een aantal fantastische wegen, zoals de Stelvio, San Bernadino, Transfăgărășan, C462 en dergelijke, maar dit gebied in Virginia is misschien wel de meest uitgebreide verzameling ter wereld. Natuurlijk heeft een geweldige rijdersweg een geweldige rijdersauto nodig en een Porsche Cayman GT4 RS is een perfecte metgezel.

Met de atmosferische motor uit de 911 GT3 in het midden van de auto is het een absoluut genot om The Tail of the Dragon te rijden. De 500 pk sterke 4.0-liter boxermotor schreeuwt het uit tot 9.000 tpm en de handbak zorgt voor nog meer rijbeleving. Alle ingredienten zijn dus aanwezig voor een prachtige rit en daar vertelt Henry Catchpole je meer over.

Video: Tail of the Dragon in een Porsche Cayman GT4 RS

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Lamborghini Revuelto test op de Nordschleife

Lamborghini Revuelto test op de Nordschleife

Prospeed Motorsport heeft een Audi S1 Pikes Peak gebouwd

Prospeed Motorsport heeft een Audi S1 Pikes Peak gebouwd