in

Team Betsafe stuurt een ‘F1-auto’ door Manchester

Net als voorgaande jaren neemt Team Betsafe ook in 2016 deel aan de Gumball 3000 Rally. Om alvast wat ‘buzz’ te creëren stuurde men een soort van Formule 1-auto door het centrum van Manchester.

Hoewel Jon Ollson en Team Betsafe heel wat extreme machines hebben meegenomen naar Gumball zal deze raceauto enkel gebruikt worden tijdens geselecteerde evenementen van Gumball 3000. De auto is gebouwd “in collaboration with top Formula 1 experts from Only The Fast” en heeft een Ferrari 2.4-liter V8-motor met KERS en een stuur afkomstig van Sauber.

Het is geen Formule 1-auto die aan wedstrijden heeft deelgenomen, en hij ziet er ook wat simpeler uit, maar voor de leek is het net echt. De motor is overigens wel degelijk gebruikt door Ferrari in 2009, maar lijkt nu wat teruggeschroefd te zijn want hij klinkt een stuk minder extreem.

Jos Verstappen deed ooit eenzelfde soort stunt met zijn A1GP door Lelystad, die video zat een stuk beter in elkaar als je het mij vraagt.

Video: ‘F1-auto’ door Manchester

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Asetta Corsa

Deze Mixed Reality vorm van Assetto Corsa is verbluffend gaaf

Deze valse start is echt heel erg vals

Deze valse start is echt heel erg vals