in

Tesla Cybertruck imponeert in eerste review

De Tesla Cybertruck is vier jaar na zijn introductie eindelijk gereed. De eerste tien exemplaren zijn afgeleverd en een handvol journalisten hebben kennisgemaakt met de meest geavanceerde pick-up truck ter wereld.

Tesla onthulde tijdens de lancering dat de productieversie van de volledig elektrische truck in zijn krachtigste uitvoering, genaamd Cyberbeast, in slechts 2,6 seconden naar 96 km/h kan accelereren.  Daarmee is het de snelst accelererende truck ter wereld, met een topsnelheid van 210 kilometer per uur.

De Cybertruck zal een geschat bereik hebben van maximaal 547 km. Dat bereik geldt alleen voor de ‘All-Wheel Drive’-variant. Het model met achterwielaandrijving dat in 2025 op de markt komt, heeft een actieradius van slechts 402 km en heeft 6,5 seconden nodig om 96 km/h te bereiken. De actieradius is een stuk minder dan de 800 km die Tesla beloofde in 2019, maar met de supercharger kan in 15 minuten al 219 km bijgeladen worden.

Dan even wat praktische cijfers, want een pick-up truck is tenslotte gewoon een werkpaard. De Cybertruck heeft een trekvermogen van 4.990 kg en een laadvermogen van 1.134 kg in zijn 1,80 meter lange en 1,20 meter brede composiet laadbak. Eigenaren hoeven niet bang te zijn voor een een deukje of een kras, want het exoskeleton carrosserie is gemaakt van kogelvrij, hard fucking steel. De Tesla Cybertruck kan dus wel tegen een stootje en zal een van de veiligste auto’s ter wereld worden, voor inzittende welteverstaan.

Nu je op de hoogte bent van de belangrijkste feiten is het tijd om te kijken naar Jason Cammisa’s review van de nieuwe Tesla. Hij test de acceleratie, handling, manoeuvreerbaarheid, deukbestendigheid en veiligheid van de Cybertruck in deze uitgebreide review.

Video: Tesla Cybertruck imponeert in eerste review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Murcielago SV & Aventador SVJ zijn een oorverdovend duo

Murcielago SV & Aventador SVJ zijn een oorverdovend duo

Pagani Imola Roadster voor het eerst gespot op openbare weg

Pagani Imola Roadster voor het eerst gespot op openbare weg