in

Tesla Cybertruck vs Lamborghini Urus in kwart mijl dragrace

Toen de eerste rijtest van de Tesla Cybertruck verscheen werd natuurlijk zijn enorm snelle acceleratie aangehaald. De Cybertruck werd vergeleken met andere elektrische trucks als de Rivian R1T en de Hummer EV, maar de Tesla was vele malen sneller. Maakt een benzineslurpende SUV als de Lamborghini Urus wel kans in een dragrace over 400 meter?

CarWow heeft een Urus naast de Cybertruck gezet om dit uit te zoeken. De Tesla truck is uitgerust met drie elektromotoren, die samen 845 pk en 930 Nm koppel produceren. De Cybertruck weegt net iets meer dan 3 ton, maar kan desondanks in 2,6 seconden naar 96 km/h accelereren en door naar een topsnelheid van 210 km/h. De startprijs van de Cyberbeast-editie met drie motoren ligt op ongeveer $96.000!

Dan de specs van de Lamborghini Urus. Onder de motorkap ligt een 4.0-liter twin turbo V8, die 650 pk en 850 Nm koppel produceert. Het vermogen wordt naar alle vier de wielen gestuurd via een achttraps versnellingsbak en volgens fabrieksopgave staat 100 km/h na 3,6 tellen op het dashboard. Op de eerste meters is de Urus dus langzamer dan de Cybertruck, maar hij is met 2.200 kg een stuk lichter en eenmaal op gang kan de Lamborghini SUV meer dan 300 km/h aantikken.

Zal het een lastige opgave worden voor de Cybertruck, of wint de Tesla ook deze dragrace met vlag en wimpel?

Video: Tesla Cybertruck vs Lamborghini Urus in kwart mijl dragrace

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

De Singer ACS is de ultieme off-road 911!

2024 Nissan GT-R vs 2009 Nissan GT-R

2024 Nissan GT-R vs 2009 Nissan GT-R