in

Tesla Model 3 crasht tijdens kwalificatie op Pikes Peak

Dit weekend wordt de Pikes Peak International Hillclimb verreden en de trainingen zijn in volle gang. Volkswagen heeft twee jaar geleden aangetoond dat een elektrische auto uitermate geschikt is voor hillclimb, getuige hun recordbrekende run met de ID.R. Sindsdien doen er steeds meer EV’s mee, waaronder dit jaar 3 Tesla’s.

Helaas is er maar één Tesla ongeschonden uit de vrije trainingen gekomen. Een van de crashes betrof de Model 3 van Unplugged Performance, bestuurd door coureur Randy Pobst. Pobst was naar verluidt op jacht naar een tijd van 10 minuten, toen het mis ging bij ‘Bottomless Pit’, zo genoemd naar de 600 meter diepe afgrond aan de andere kant van de muur.

Pobst verloor de Tesla Model 3 na een hobbel in het asfalt, raakte met zo’n 65 km/h de muur en beschadigde de ophanging, achterbumper en voorbumper. In de video hieronder legt hij uit wat er precies gebeurde aan de hand van de onboard camera. Let wel, de snelheid is in mph.

Het is overigens niet de eerste keer dat Randy Pobst crasht op Pikes Peak. Een paar jaar geleden dook hij het ravijn in met een Nissan GT-R.

Video: Tesla Model 3 crasht tijdens kwalificatie op Pikes Peak

Tesla Model 3 crasht tijdens kwalificatie op Pikes Peak

Wat vond je van deze video?

-15 Points
Upvote Downvote

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *