in

Volkswagen ID. R en Romain Dumas pakken Pikes Peak Record

Het oorspronkelijke doel van Volkswagen Motorsport was om het elektrische record van Rhys Millen te verslaan op Pikes Peak. Simpelweg omdat Volkswagen’s team er niet zeker van kon zijn dat hun nieuw ontwikkelde ID. R snel genoeg zou zijn om het overall record te verbreken, wat door door Sébastien Loeb in 2013 werd neergezet met een krankzinnige 875 pk sterke Peugeot 208 T16.

Afgelopen zondag bleek dat Romain Dumas in de Volkswagen I.D. R sneller naar boven reed op de beroemdste hillclimb ter wereld dan Loeb. Op de top was hij 16 seconden sneller dan de negenvoudig rallykampioen, met een tijd van 7:57.148 minuten.

Met 680 pk en een gewicht van 1.100 kg is het niet de meest krachtige Pikes Peak raceauto, noch de lichtste. Maar Volkswagen wist dat de raceauto veel winst kon behalen met de koppelafgifte van de elektromotoren, vierwielaandrijving en de aerodynamica. Gezien het feit dat Volkswagen de raceauto in 250 dagen van grond af aan heeft ontwikkeld is het een zeer knappe prestatie om bij de eerste poging gelijk het overall record te pakken op de 156 bochten tellende Pikes Peak Hillclimb.

We hadden gehoopt dat Volkswagen Motorsport inmiddels de onboard beelden zou hebben vrijgegeven, maar dat is nog niet het geval. Voorlopig moeten we het dus even doen met deze korte clip.

Video: Volkswagen ID. R pakt Pikes Peak Record

Volkswagen ID. R en Romain Dumas pakken Pikes Peak Record

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.