in

Tesla Model Plaid S met 270 km/u de muur in!

Chillin’ with Chet is een Amerikaans YouTube-kanaal van de autofanaat Chet. Chet zelf heeft een gestripte Tesla Model S Plaid waar hij nogal bijzondere dingen mee uithaalt. Zo is hij meerdere keren te water gegaan met zijn Tesla, wat de ene keer beter ging dan de andere keer.

Omdat Chet dit soort gekke stunts uithaalt is de Tesla van hem van binnen volledig gestript. Er is nog maar één stoel, en de auto is niet meer voorzien van airbags. Dat laatste had Chet in zijn nieuwe video misschien liever wel willen hebben.  

In deze video van Chet ‘scheurt’ hij met zijn Tesla over het circuit, omdat hij er nieuwe remblokken en remschijven op had gemonteerd wilde Chet deze testen. De Model S Plaid heeft een hoop vermogen, drie elektromotoren zorgen voor zo’n 1.020 pk en omdat de auto van binnen gestript is, is hij ook een stuk lichter. 

Echter was Chet vergeten de remvloeistof te vervangen. Met zijn crew had hij afgesproken slechts een paar ronden te rijden en niet volle bak te gaan. Maar eenmaal onderweg kreeg Chet vertrouwen in de auto, te veel vertrouwen. Bij een snelheid van zo’n 270 kilometer per uur kreeg hij een zogenoemde ‘brake failure’ waardoor hij zijn remvermogen verloor en op hoge snelheid de muur in vloog.  

Zoals eerder genoemd was de Tesla gestript en beschikte deze dus NIET over een airbag, rolkooi en/of zespuntsgordel. Chet droeg ook geen helm omdat hij maar een paar ronden zou gaan rijden, niet zou gaan racen met anderen en de auto niet op de limiet zou testen.  

Ondanks de zware crash is Chet er met enkele gebroken ribben, een gebroken knieschijf, gescheurde hamstring en heel veel geluk vanaf gekomen. Benieuwd naar de zware crash, check de video hier! 

Video: Tesla Model Plaid S met 270 km/u de muur in!

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

De snelste Goodwood Festival of Speed 2022

De 10 snelste runs op Goodwood Festival of Speed 2022

Delage D12

Delage D12 denkt Nürburgring record te kunnen pakkken