in

Tesla Model S Plaid naar 328 km/h op Autobahn

De Tesla Model S Plaid is sinds november 2022 verkrijgbaar in Nederland en is de krachtigste uitvoering van de Amerikaanse sedan. Met drie elektromotoren beschikt de Model S Plaid over 1.020 pk en meer dan 1.200 Nm aan koppel. Een waar acceleratiemonster die in 2,1 seconden naar 100 km/h sprint en slechts 4,2 seconden nodig heeft om van 100 km/h naar 200 km/h te knallen.

De topsnelheid van de Model S Plaid is volgens de brochure van Tesla maar liefst 322 km/h. Er zit echter een addertje onder het gras. Om die snelheid te behalen moet je verplicht de carbon keramische remmen afnemen, á 20.000 euro. Doe je dat niet, dan wordt de topsnelheid gelimiteerd op 267 km/h.

Dit exemplaar heeft wél die optie en dus testte AutoTopNL hoe snel de Model S Plaid vanuit stilstand naar zijn topsnelheid gaat. Het antwoord: 21 seconden. Ontzettend snel, maar niet de snelste EV die we ooit hebben gezien op de Autobahn. De Rimac Nevera tikte 348 km/h aan.

Video: Tesla Model S Plaid naar 328 km/h op Autobahn

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De Tomasa P72 is een heerlijk luide retro supercar

De Tomasa P72 is een heerlijk luide retro supercar

Toyota GR Yaris Rocket Bunny

Toyota GR Yaris heeft subtiele Rocket Bunny Bodykit