in

Tesla Model X is bijzonder in alle opzichten

Toen Elon Musk besloot dat Tesla ook een SUV in haar gelederen moest hebben, had niemand verwacht dat het zo’n bijzondere SUV zou worden. De Tesla Model X is in alle opzichten anders dan wat we gewend zijn in dit segment.

Uiteraard is de Model X volledig elektrisch en vierwielaangedreven, vink je de Ludicrous Mode aan in de P90D-uitvoering dan sprint de 2.470 kg wegende Model X in 3.3 seconden naar 100 kilometer per uur. Cijfers die normaal gesproken bij een supercar horen, net als de topsnelheid van 248 km/h, maar deze Tesla kan zeven volwassen personen vervoeren!

De voordeuren openen en sluiten automatisch en om de tweede en derde zitrij toegankelijk te maken heeft Tesla iets unieks bedacht; Falcon deuren. Ze lijken op Gullwing-deuren maar scharnieren op meerdere punten zodat je de grote deuren altijd kunt openen, zelfs in krappe ruimtes. Alsof dit nog niet cool genoeg is heeft de SUV ook een actieve achterspoiler voor een optimale stroomlijn.

Met een actieradius van 400 kilometer en een trekkend vermogen van 2.268 kg is de Model X best praktisch. Goedkoop zal hij niet zijn maar dat zijn de SUV’s van Range Rover, Porsche en Mercedes ook niet. Qua uiterlijk vind ik de Model X niet echt aantrekkelijk, maar smaken verschillen.

Video: Tesla Model X Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ford GT GT3

Ford GT Raceauto nadert zijn debuut

Rallye De France Kevin Abbring

WRC 2015 – Rallye de France Highlights