in

Tesla Semi Truck trekt strepen

Hoewel het totaal niet relevant is voor een vrachtwagen, is het wel vet om te zien hoe een elektrische vrachtwagen strepen trekt als het gaspedaal naar beneden gaat.

Tesla’s claim dat de Semi zonder trailer van nul naar honderd kilometer per uur gaat in ongeveer vijf seconden lijkt ineens heel realistisch. Dat is ongeveer net zo snel als het vorige type Aston Martin V8 Vantage of een BMW E46 M3. Veel belangrijker is natuurlijk het bereik van het voertuig, dat volgens Tesla zeker 800 kilometer zal zijn. Het bedrijf van Elon Musk is van plan de Semi in 2019 in productie te nemen, maar gezien de vertragingen bij de Model 3 is de kans groot dat de vrachtwagen later verschijnt.

Hieronder zie je voor de eerste keer een trailerloze Tesla Semi hard accelereren voordat hij in de verte verdwijnt. Ziet er toch raar uit of niet voor zo’n groot voertuig?

Video: Tesla Semi Truck trekt strepen

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi RS6+ Jon Olsson

Jon Olsson’s nieuwe Audi RS6+ Phoenix

Colin's Crest 2018

De beste sprongen over Colin’s Crest 2018