in

Speakers vol open voor deze Aston Martin V8 Vantage R-GT

De Aston Martin V8 Vantage mag in de basis dan wel meer dan 10 jaar oud zijn, dat weerhield het Finse raceteam Mäkelä Auto Tuning er niet van om een R-GT uitvoering van te maken voor het World Rally Championship.

Oorspronkelijk was dit een V8 Vantage GT4 raceauto, welke omgebouwd is tot een FIA R-GT class rallyauto. De conversie omvat onder andere nieuwe Intrax-ophanging, nieuwe lichtbak op de neus, betere bescherming voor de bodem, de toevoeging van een hydraulische handrem en het monteren van een reservewiel met basisgereedschap in de kofferbak van de auto.

Als het vermogen hetzelfde is gebleven dan levert de 4.7-liter V8-motor een dikke 430 pk, uiteraard op de achterwielen zoals verplicht is in de R-GT klasse van het WRC. In deze video van Checkpoint Rallye zien we hoe de auto getest wordt door de Franse coureur François Delecour. Zet je speakers even vol open want dit is misschien wel de best klinkende rallyauto die we ooit gehoord hebben!

Video: Aston Martin V8 Vantage R-GT

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Toyota AE86 Drifting

Japanner toont sublieme drift skills in Toyota AE86

Lamborghini Huracán Performante Review

Lamborghini Huracán Performante Review