in

Tuned – Matt Farah Test Aston Martin Vantage GT4

We hebben inmiddels alle uitvoeringen van de Aston Martin Vantage wel gezien, de V8 Vantage, de V12 Vantage, V12 Vantage S, V8 Vantage GTE, V8 Vantage Roadster, V12 Vantage Roadster. Mijn God, hoeveel varianten van een Vantage kun je verzinnen?

Nou blijkbaar niet genoeg want we hebben de Vantage GT4 uitvoering over het hoofd gezien, gelukkig komt die vandaag aan bod in een nieuwe aflevering van Tuned. Matt Farah gaat naar Sonoma Raceway in Noord-Californië op uitnodiging van TRG Motorsports, zij runnen de Vantage GT4 voor een aantal klanten.

De GT4 klasse is oorspronkelijk opgezet voor ‘Gentleman drivers’, mensen die wel het geld hebben maar niet het talent van een professionele coureur. De GT4 is een echte raceauto maar is een stuk minder extreem dan de GT3 varianten en daardoor een stuk goedkoper én gemakkelijker te besturen. Vaak wordt er gekozen voor een PRO-AM opzet, een amateur coureur gekoppeld aan professionele teamgenoot. In Nederland begon de klasse als een groot succes maar de afgelopen twee jaar was het startveld erg dun, daarom wordt volgend jaar het Dutch GT4 opgenomen in het European GT4 kampioenschap.

We zien Matt in onderstaande video een aantal ronden afleggen in de 4.7-liter V8 sterke Vantage GT4, zijn feedback over de auto zie je na de break.

Video: Aston Martin Vantage GT4 Test

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi Sport Quattro Concept Trailer

Audi Sport Quattro Concept Trailer

Porsche LMP1 Shakedown

Porsche LMP1 Shakedown