in

The Testarossa Story

John Pogson is een gerenommeerd Ferrari verzamelaar en dit zijn verhaal, of eigenlijk het verhaal van de Ferrari Testarossa.

De Ferrari Testarossa was volgens John de perfecte supercar voor de jaren ’80, ‘a crazy supercar for a crazy decade’. De jaren ’80 was namelijk een al overdaad, te felle kleuren, te grote schoudervullingen, te groot haar en te veel geld. Dat geld kwam goed van pas want doordat de Testarossa zo populair was ontstond er een wachtlijst van vijf jaar, als je echt een exemplaar wilde hebben kocht je er dus een tweedehands. Die waren zelfs duurder dan een nieuw exemplaar van de fabriek, maar goed dan hoefde je in ieder geval niet te wachten op je ‘Miami Vice’ bolide.

De 4.9-liter twaalfcilinder, gekoppeld aan een handmatige vijfbak, leverde 390 pk en 500 Nm koppel. Binnen 5.4 seconden zat je op 100 kilometer per uur en de acceleratie stopte pas bij 290 km/h. Een zeer snelle auto voor die tijd en zeker geen slak vandaag de dag. Als je een bijzonder verhaal wilt horen, en een Testarossa met sportuitlaat in een tunnel, dan moet je onderstaande video van DRIVE+ zeker kijken!

Video: The Testarossa Story

 

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW M4 bestuurder faalt na Meeting

BMW M4 bestuurder faalt na Meeting

Voor $100K bouw je je eigen Rally Fighter!

Voor $100K bouw je je eigen Rally Fighter!