Tags: Audi

Testrit door LA met de Audi E-Tron GT Concept

Audi onthulde de E-tron GT Concept tijdens de LA Auto Show van dit jaar. Het productiemodel moet 2020 gereed zijn en begin 2021 in de showrooms te vinden zijn. Dat is nog een flink aantal jaar wachten, maar Engadget’s Roberto Baldwin kreeg alvast een voorproefje en mocht met de concept car door LA rijden

De Audi E-Tron GT Concept is qua formaat net zo groot als een Audi A7 Sportback en de carrosserie is opgetrokken uit koolstofvezel, aluminium en staal. In de bodem van het chassis ligt een 90 kWh accupakket met op zowel de voor- als de achteras een elektromotor. Samen produceren ze maar liefst 590 pk, waarmee het in 3,5 seconden van 0 naar 100 km/h accelereert en na 12 seconden de 200 km/h wordt aangetikt. De topsnelheid is begrensd op 240 km/h.

De actieradius van de E-tron GT bedraagt 400 kilometer en via een 11kW sterke Audi Wireless Charging kan 80% van de accu in 20 minuten worden opgeladen. Met de elektrische Audi kun je prima een lang weekend weg want de bagageruimte achterin is 450 liter groot en in de neus kan ook nog eens 100 liter aan bagage.

De conceptauto in deze video is volgens de presentator voor 95% klaar. De ophanging is nog niet gereed voor productie en de E-tron GT heeft nog geen deurklinken, maar aan het design zelf zal weinig meer veranderd worden.

Video: Audi E-Tron GT Concept

Testrit door LA met de Audi E-Tron GT Concept

Geen reacties op "Testrit door LA met de Audi E-Tron GT Concept"

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *