in

The Boring Company toont Tesla Model X in ondergrondse tunnel

The Boring Company is druk bezig met het ontwikkelen van een hogesnelheidsnetwerk voor ondergronds transport. Het project van Elon Musk, een van de vele, staat nog in de kinderschoenen maar op Youtube deelde men alvast een korte clip van een Model X die door een van de tunnels werd gelanceerd.

The Boring Company werkt aan tunnels voor twee verschillende doeleinden maar die qua concept ongeveer hetzelfde zijn. De eerste van de twee is de Hyperloop, een ondergrondse trein die met een gigantische snelheid door vacuüm tunnels zal rijden. De andere tunnel is iets eenvoudiger, zonder vacuüm, en zal gebruikt worden voor transport van voertuigen in grote steden. In deze tunnels zal de snelheid van de transportwagens waarop de voertuigen staan rond de 250 kilometer per uur bedragen.

Het zal nog lang duren voordat er een volledige functionerende tunnel is, denk maar even aan de Noord/Zuidlijn, maar het is een fascinerend project om te volgen.

Video: The Boring Company toont Model X in tunnel

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Roast Ford Focus

RegularCars Roast Ford Focus-bezitters

Le Mans 2018 Highlights

24H Le Mans 2018 Highlights