in

The Wall of Champions

Dit weekend staat de Grand Prix van Canada op het programma welke wordt verreden op het Circuit Gilles Villeneuve. De races op dit snelle circuit zijn altijd spectaculair, mede door het verraderlijke weer, de safety cars en natuurlijk vanwege de laatste bocht.

De laatste bocht van het Circuit Gilles Villeneuve staat namelijk bekend als ‘The Wall of Champions’. In 1999 crashte Damon Hill, Michael Schumacher en Jacques Villeneuve allemaal in dezelfde muur, die de slogan Bienvenue au Quebec (Welkom in Quebec) erop geschilderd had. De muur staat sindsdien bekend als de ‘Wall of Champions’ en blijft ieder jaar zijn slachtoffers eisen. De camera die aan het einde van de muur staat filmt spectaculaire beelden van Formule 1-auto’s die rakelings lang de muur scheren of vol in de muur klappen.

In onderstaande video zien we welke coureurs allemaal tegen de beroemde muur geknald zijn. Nu Nico Rosberg met pensioen is, zijn er vier oud-wereldkampioenen (Hamilton, Alonso, Vettel, Raikkonen) waar de legendarische muur het op gemunt heeft. Al schijnt Lance Stroll ook een goede kanshebber te zijn.

Video: The Wall of Champions

Sky Sports over Wall of Champions

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 991 GT2 RS

2018 Porsche 911 GT2 RS krijgt minstens 650 pk

Kamaz Truck

10 Ton Kamaz Truck springt 37 meter ver