in

Thierry Neuville’s kneiterharde crash

Neuville-Hyundai-chrash

Thierry Neuville, leider in het WK rally, heeft de eerste editie van de Rally van Chili niet tot een goed einde kunnen brengen. Hij crashte op een spectaculaire wijze tijdens de achtste stage.

Met een schrik vrijkomen, heet dat dan. Thierry Neuville houdt geen breuken over aan zijn zware crash in de achtste stage van de Rally van Chili. Neuville kreeg meteen medische hulp en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Concepcion, waar wonder boven wonder enkel kneuzingen aan het been werden vastgesteld.

Op beelden die vlak na de crash genomen zijn vanuit de helikopter is te zien hoe de zwaar vernielde Hyundai van de Belg op de passagierszijde op de weg ligt. In het persbericht van Hyundai staat: “Nadat hij in het ziekenhuis van Concepcion is onderzocht, kunnen we gelukkig bevestigen dat Thierry geen breuken of verwondingen heeft na zijn crash. Hij klaagt wel over stramheid”, verklaarde William Meerschaut. Ook copiloot Nicolas Gilsoul is ongedeerd.

Op het moment van de crash stond Neuville derde in de tussenstand, nadat hij de zevende stage nog had gewonnen. Sébastien Loeb, ploegmaat van Neuville, noteerde in die achtste rit de snelste tijd, voor Latvala (0.2 seconden) en Tänak (1.2 sec).

Video: Thierry Neuville’s kneiterharde crash

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video