in

Tiff Needell track battle met Koenigsegg One:1 en Volvo Truck

Volvo heeft niemand minder dan Tiff Needell ingeschakeld om de Volvo FH truck met nieuwe new I-Shift Dual Clutch versnellingsbak te promoten.

De Tv-presentator en voormalig coureur houdt een opvallende track battle op een Zweeds circuit, de Volvo FH Truck wordt namelijk naast een Koenigsegg One:1 gezet. Volvo denkt dat haar nieuwe truck met sportieve koppeling één ronde kan afleggen voordat de One:1 twee ronden heeft voltooid. Aangezien Tiff Needell nooit eerder een vrachtwagen heeft bestuurd, neemt hij de Volvo FH eerst mee voor een paar testrondes.

De Koenigsegg One:1 heeft een 5.0-liter twinturbo V8 welke 1.360 pk levert, daarbij komt nog eens 1.371 Nm aan koppel bij 6.000 tpm. De naam zegt het eigenlijk al maar deze Koenigsegg heeft een pk/gewichtsverhouding van exact 1 op 1. Vanuit stilstand naar honderd kilometer per uur gaat in 2.8 seconden en 300 km/h is in 12 seconden bereikt, drie seconden sneller dan de LaFerrari.

De topsnelheid zou 440 km/h moeten bedragen maar zoals wel vaker zijn hier geen beelden van en is het niet officieel getest. Helaas komt de hypercar in onderstaande video weinig aan bod, maar dat is logisch aangezien het een promovideo is van Volvo Trucks.

Video: track battle met Koenigsegg One:1 en Volvo Truck

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Geweldig dikke Pontiac Trans Am 8.0 doet Hillclimb

Geweldig dikke Pontiac Trans Am 8.0 doet Hillclimb

Hayabusa Turbo aangedreven Formule BMW op de Dyno

Hayabusa Turbo aangedreven Formule BMW op de Dyno