in

Tiff Needell test 1994 Mercedes C-Class DTM

Eind jaren ’80 en begin jaren ’90 waren de hoogtijdagen van het DTM-kampioenschap. BMW, Mercedes, Audi, Alfa Romeo en Opel maakten prachtige raceauto’s op basis van de straatversies. De auto’s waren lang niet zo ver ontwikkeld als dat ze nu zijn, maar zo horen toerwagens ook te zijn. De huidige DTM-auto’s zijn aerodynamisch zo ver ontwikkeld dat men dezelfde problemen heeft als bij de Formule 1.

Close racing zie je nauwelijks in het hedendaagse DTM, laat staan een beetje duw en trek werk want dat beïnvloed de aerodynamica en dan kun je prestaties wel vergeten. Niet voor niets zijn de V8 Supercars, het WTCC en het Italiaanse Superstars prachtige kampioenschappen met zeer spectaculaire races. De auto’s in deze kampioenschappen hebben veel vermogen en relatief basic aerodynamica, twee ingrediënten voor succes!

Maar goed, de video waar het allemaal om draait: Tiff Needell in een Mercedes C-Class DTM uit 1994. De Mercedes-Benz uit 1994 had een 2.5 liter V6-blok onder de kap liggen met 400 pk. De auto woog niet meer dan 980 kilogram en had een topsnelheid van bijna 300 km/h. Tiff rijdt in de kampioenauto van Klaus Ludwig op het oude Hockenheim circuit en is duidelijk in zijn element achter het stuur. Prachtige beelden en voor de liefhebber hebben we hier nog veel meer DTM historie.

Video: Tiff Needell test 1994 Mercedes C-Class DTM

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Rally Rijden met Rolls Royce Phantom

Rally Rijden met Rolls Royce Phantom

Race Of Champions 2012 Highlights

Race Of Champions 2012 Highlights