in

Tiff Needell test de Dallara Stradale

Tenzij je een die-hard motorsportfan bent, heb je misschien nog nooit gehoord van Dallara. De Italiaanse fabrikant bouwt normaal gesproken namelijk raceauto’s voor IndyCar, Formule 2, Formule 3, Le Mans en ook de elektrische Formule E. Een grote speler in motorsport dus, maar een kleine boetiek als het gaat om straatauto’s.

Tiff Needell neemt in deze video een kijkje bij het merk, opgericht in 1972 richtte door Gian Paolo Dallara. In het begin maakten ze auto’s voor kleine autosportcompetities en hillclimb, maar al snel werd de Italiaan aangetrokken door fabrikanten die wilden dat hij hun racewagens zou ontwerpen. Wat volgde waren auto’s als de Lancia LC1, Lancia’s LC2 Groep C-auto, de Ferrari 333 SP, Audi’s Le Mans-winnende R8 en vervolgens een hele rits aan Formule-wagens.

De Dallara Stradale is de eerste straatauto van de fabrikant, maar hij is vooral ontworpen voor circuitgebruik. De Stradale weegt slechts 855 kilo en heeft geen enkele vorm van comfort. Wat hij wel heeft is een 2,3-liter EcoBoost van Ford, getuned naar 400 pk, en indrukwekkende aerodynamica dat 820 kg aan downforce produceert.

Dat de Dallara Stradale behoorlijk goed presteert op het circuit is geen verassing, maar hoe comfortabel rijdt hij over de hobbelige wegen in de Italiaanse heuvels?

Video: Tiff Needell test de Dallara Stradale

Tiff Needell test de Dallara Stradale

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *