in

Toch in productie, de Lexus LC 500

Lexus was eigenlijk niet van plan om een productieversie te maken van de LF-LC Concept Car, maar deze auto viel zo in de smaak bij het publiek dat de hoge heren bij Toyota toch maar besloten een productieversie ervan te bouwen en zie hier; de Lexus LC 500.

Akio Toyoda zei tijdens de onthulling in Detroit “We had no intention of a production car, but extremely positive reactions from the press and from the public at large changed the company’s mind.” Sato Koji en Tadao Mori, verantwoordelijk voor het design en de engineering, hadden als doel de productieauto zoveel mogelijk te laten lijken op de concept car. In grote lijnen is dit zeker gelukt, er zijn wel wat kleine designwijzigingen maar het is geen compleet andere auto.

De atmosferische 5.0-liter V8 met 477 pk onder de motorkap kennen we van de Lexus RC F. Het vermogen gaat via een tientraps(!) automaat naar de achterwielen, hierdoor is de motor constant op toeren en dat resulteert in een sprint van minder 4.5 seconden naar 100 kilometer per uur. Het hybride-systeem wat in de concept car aanwezig was heeft de eindefase niet gehaald.

Prijzen zijn nog niet bekend al noemde men een bedrag van $100.000 voor de Amerikaanse markt, reken er maar op dat wij in Nederland een stuk meer voor de Lexus LC 500 betalen.

Video: Lexus LC 500 Promovideo

  • John

    Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt F1 op de voet en stemt regelmatig af op IndyCar.

Toch in productie, de Lexus LC 500

Reageer op deze video