in

Toch maar niet de afslag nemen

Deze dashcammer reed achter een automobilist, (Suzuki Alto?), die eerst de afslag richting Waalre/Veldhoven wilde nemen, maar op het laatste moment van gedachten veranderde.

Om terug te keren naar de A2 richting Maastricht, moest de bestuurder over het puntstuk en de vluchtstrook rijden. Aangezien het bijna 10 uur ’s avonds was en vrij rustig, zat er geen groot gevaar achter deze manoeuvre. Maar dan moet je bij het invoegen wel even in je spiegel kijken, en dat deed de bestuurder niet waardoor het vrij close werd met de dashcammer.

De dashcammer schrijft bij de video: “Ik zie iemand besluiten om de afslag voorbij het toegestane punt te nemen. Ze gaan misschien 40-50 km/u tegenover mijn ~120 km/u. Ze gaven richting aan maar bleven vervolgens op de vluchtstrook. Dus ik nam aan dat ze daar blijven om wat snelheid op te bouwen en dan pas in te voegen op de rijstrook. Dat deden ze niet, dus ik had gewoon vooraf moeten remmen. Remmen op het punt waar ze de rijbaan opkomen, zou niet hebben gewerkt – ik heb goede banden en remmen, maar er was te weinig tijd met te veel verschil in snelheid. Ik zou de controle hebben verloren of achterop gebotst zijn.”

Video: Toch maar niet de afslag nemen

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Man maakt velg van Epoxyhars

Man maakt velg van Epoxyhars en doet dikke burnout

2020 Audi RS6 Review

2020 Audi RS6 Avant Review