in

Top 10 Monsters op St. Agatha Hillclimb

St. Agatha in Oostenrijk was wederom een van de meest interessante hillclimbs van dit jaar en telde mee voor het Oostenrijkse Hillclimb-kampioenschap en de Duitse Berg-Cup-serie.

We zagen eerder al de bloedsnelle, en later gediskwalificeerde, run van Marcel Steiner maar er kwamen nog veel meer gave machines in actie. Dit jaar werd ook het oude Touring Car-record van Georg Plasa eindelijk verslagen, door niemand minder dan Karl Schagerl (2.29.852) in zijn VW Golf Mk2 TFSi-R. Maar zelfs dat betekende niet dat de dominante Oostenrijker de snelste was in deze Top 10-video.

Enkele mechanische problemen tijdens zijn allerlaatste run zette de deur open voor andere hillclimb-monsters, waardoor Sebastian Schmitt in zijn Opel Vectra V8 DTM er uiteindelijk met de winst vandoor ging. De 980 kg zware Vectra had genoeg aan zijn 480 paardenkrachten en klokte over 2 runs een gezamenlijk tijd van 2.25.118.

Video: Top 10 Monsters op St. Agatha Hillclimb

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nissan GT-R R35 Liberty Walk

Baggsy drift op het Goodwood Festival of Speed

1400HP Toyota Supra Turbo

Toyota Supra haalt 322 km/h op de 1/2 Mile