in

Top 10 Monsters op St. Agatha Hillclimb

St. Agatha in Oostenrijk was wederom een van de meest interessante hillclimbs van dit jaar en telde mee voor het Oostenrijkse Hillclimb-kampioenschap en de Duitse Berg-Cup-serie.

We zagen eerder al de bloedsnelle, en later gediskwalificeerde, run van Marcel Steiner maar er kwamen nog veel meer gave machines in actie. Dit jaar werd ook het oude Touring Car-record van Georg Plasa eindelijk verslagen, door niemand minder dan Karl Schagerl (2.29.852) in zijn VW Golf Mk2 TFSi-R. Maar zelfs dat betekende niet dat de dominante Oostenrijker de snelste was in deze Top 10-video.

Enkele mechanische problemen tijdens zijn allerlaatste run zette de deur open voor andere hillclimb-monsters, waardoor Sebastian Schmitt in zijn Opel Vectra V8 DTM er uiteindelijk met de winst vandoor ging. De 980 kg zware Vectra had genoeg aan zijn 480 paardenkrachten en klokte over 2 runs een gezamenlijk tijd van 2.25.118.

Video: Top 10 Monsters op St. Agatha Hillclimb

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Top 10 Monsters op St. Agatha Hillclimb

Reageer op deze video