in

Top Gear Season 25 Episode 3

De derde aflevering van Top Gear Season 25 staat geheel in het teken van ‘Het Land van de Rijzende Zon’, oftewel Japan!

Volgens Matt Leblanc heeft de auto-industrie in Japan de afgelopen 15 jaar een midlifecrisis gehad, met saaie modellen en weinig moois voor de petrolhead. Maar sinds een jaar of wat worden er weer interessante auto’s geproduceerd, waaronder de Lexus LC 500 en de Honda Civic Type R. Deze twee modellen worden door Chris Harris getest op het circuit.

Na dit item gaan Chris en Matt terug naar de jaren ’90, misschien wel het beste tijdperk voor JDM-liefhebbers. Op een autoveiling gaat het duo op zoek naar betaalbare sportauto uit de jaren ’90, met als doel om de auto vervolgens te verschepen naar de UK en daar met winst te verkopen. Uiteraard zitten er een aantal voorwaarden aan deze opdracht en krijgen ze van de producers een aantal challenges.

Elders in de show doet Rory een poging doen om zoveel mogelijk vreemde Japanse autocultuur in één dag te spotten. Hij spreekt af met de tuners van Bosozoku, Lamborghini-eigenaren die hun auto’s versierd hebben als een discotheek en kruipt in een straatlegale Porsche 962 Group C-raceauto.

Of je nu liefhebber bent van het nieuwe Top Gear of niet, als autoliefhebber is dit gewoon een geweldige aflevering. Kijken dus!

Video: Top Gear Season 25 Episode 3

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Tesla-Model-3-Laguna-Seca

Man neemt Tesla Model 3 mee naar track day op Laguna Seca

IndyCar St. Petersburg Highlighst 2018

IndyCar 2018 – St. Petersburg Highlights