in

Top Gear Season 28 Episode 2

Top Gear is een van de eerste shows die de nieuwe McLaren Speedtail aan de tand mocht voelen. In de tweede aflevering van seizoen 28 neemt Chris Harris het met de snelste Britse auto aller tijden op tegen een F-35B Lightning II, beter bekend als de ‘JSF’.

Net als bij de legendarische McLaren F1 zit de bestuurder in Speedtail in het midden.Omdat er naast de bestuurder twee stoelen zitten voor passagiers, zijn alle knoppen in het dashboard en het plafond verwerkt. De startknop zit bijvoorbeeld boven de bestuurder.

De druppelvormige carrosserie is 5,2 meter lang en alles is geoptimaliseerd om zo min mogelijk luchtweerstand te creëren. Er zitten dus geen vleugels, splitters en dive planes op de McLaren Speedtail, er zitten zelfs geen spiegels op de hypercar. De auto snijdt daardoor als een mes door de lucht, geholpen door de 1.000 pk sterke hybride-aandrijflijn. Voluit haalt de Speedtail een snelheid van 403 km/h.

In het verleden racete Richard Hammond met een Bugatti Veyron tegen een Eurofighter Typhoon. Dit item willen de nieuwe presentatoren herhalen, maar nu dus met de nieuwste en snelste McLaren tegen het nieuwst en meest geavanceerde gevechtsvliegtuig.

Naast dit item zoekt Paddy McGuinness een geschikt alternatief voor de nieuwe Land Rover Defender. Hoewel die zeer capabel is off-road, is hij ook vrij duur. De Dirty Rascal kost nog geen 10.000 euro en kan alles wat de nieuwe Defender kan, én meer. De Dirty Rascal wordt getest tegen zijn rivalen op de Millbrook Proving Grounds, alvorens hij naar Schotland gaat voor de ultieme test.

Video: Top Gear Season 28 Episode 2

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

700 pk Lancia Delta Integrale Evo HBB Motorsport

700 pk Lancia Delta Integrale Evo van HBB Motorsport

Mazda's Group B RX-7

Mazda’s Group B RX-7 laat zich horen tijdens Legend Boucles