in

Top Gear Season 28 Episode 3

In de derde aflevering van Top Gear Season 28 test Chris Harris de Porsche Taycan S. De fabrikant uit Stuttgart is de eerste van de traditionele fabrikanten die een elektrische sportauto heeft gebouwd. Net als met de introductie van de Cayenne in 2002, loopt Porsche ook nu weer ver voor op de concurrentie.

De 761 pk, 1.050 Nm krachtige elektromotoren zorgen voor een krankzinnige versnelling: 0-100 km/h in ongeveer 2,8 seconden en 0-200 km/h in 9,8 seconden. De elektrische sedan werd natuurlijk ook losgelaten op de testbaan van de show en The Stig slaagde erin enkele grote namen te verslaan.

Het hoofditem van de show is een roadtrip door Peru met klassieke Amerikaanse roadtrip-auto’s. Althans, dat was de bedoeling. Want waar Paddy koos voor een Pontiac Trans-Am en Chris voor een Dodge Dart, kwam Freddie met een Volkswagen Transporter aanzetten. De reis gaat van Cuzco naar de top van de Abra Yanama pass, gelegen op ruim 4.600 meter.

Video: Top Gear Season 28 Episode 3

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

McLaren's finest 675LT vs 600LT.

McLaren 600LT en 675LT op de prachtige wegen van Yorkshire

Opel Tour met half miljoen kilometer

Klokje Rond – Opel Tour met half miljoen kilometer