in

Toto Wolff: “They woke up the lion”

Mercedes-teambaas Toto Wolff had een dubbel gevoel na de Grand Prix van Qatar. Natuurlijk was de Oostenrijker blij met de overwinning van Lewis Hamilton, maar de uitvalbeurt van Bottas houdt in dat Red Bull nog maar 5 punten achterstaat in het constructeurskampioenschap.

Volgens Wolff is de Mercedes W12 E Performance dit seizoen nog nooit zo sterk geweest als op dit moment. Hij kijkt dan ook met vertrouwen uit naar het snelle circuit in Saudi-Arabië, maar verwacht dat de titelstrijd pas beslist wordt in Abu Dhabi. Een circuit waar Red Bull vorig jaar oppermachtig was.

Beide teams hebben op dit moment ieder punt hard nodig en dat betekent dat de tweede coureurs een cruciale rol spelen. Over Hamilton maakt Wolff zich in ieder geval geen zorgen, “They woke up the lion in Interlagos“. Bottas had daarentegen wat aanmoediging nodig deze Grand Prix om anderen in te halen, bleek uit een eerdere boordradio van Wolff aan het adres van de Fin.

Video: Toto Wolff: “They woke up the lion”

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Max Verstappen blikt terug op weekend in Qatar

Max Verstappen blikt terug op weekend in Qatar

Christian Horner Qatar Interview

Christian Horner reageert op GP Qatar bij Sky Sports