in

Toyota heeft een 2000 pk sterke Land Cruiser gebouwd voor SEMA

SEMA is een autoshow waar fabrikanten de grenzen opzoeken van wat mogelijk is. Daarom heeft Toyota een Land Cruiser gebouwd met 2.000 pk en die een topsnelheid zou moeten hebben van 350 kilometer per uur.

De Land Speed Cruiser, zoals hij genoemd wordt, is niet in staat om off-road te rijden maar wel in staat om de snelste SUV ter wereld te worden, sneller dan de Bentley Bentayga. De Land Speed Cruiser heeft nog steeds de oorspronkelijke 3UR-FE 5.7-liter V8-motor maar men heeft twee Garrett turbochargers toegevoegd van het formaat basketball. De Toyota klinkt daardoor als een vliegtuig als hij voorbij komt blazen!

De Land Speed Cruiser heeft een speciaal gemaakt chassis en is uitgerust met kuipstoelen, veiligheidsharnassen en een rolkooi. Al zijn functionaliteit als een SUV is hij dus kwijt maar goed je moet er iets voor over hebben om de snelste te zijn.

Video: Toyota Land Speed Cruiser

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

man-en-vrouw-driften-in-hun-lamborghini-huracan-750x420

Man en vrouw driften met hun nieuwe Lamborghini Huracán

deze-uitvinding-maakt-een-einde-aan-achtervolgingen-750x420

Deze uitvinding maakt een einde aan achtervolgingen