in

Toyota Aygo Crazy is een RWD, 200 pk, Hot Hatch Concept

Zes jaar geleden hadden de mannen van Toyota Racing Development blijkbaar niets te doen, want ineens kwamen ze op de proppen met de Toyota Aygo Crazy.

De Japanse humor terzijde, ‘I Go Crazy‘, dit is een serieuze raceauto voor op straat. De Toyota kreeg carbon fiber carrosseriedelen, een flinke splitter en achtervleugel en rondom raceophanging en Brembo remmen. Doordat de spoorbreedte voor en achter werd vergroot kon er een 1,8-liter VVT-i uit de laatste MR2 gemonteerd worden, in het midden op de plek van de achterbank.Tweehonderd paardenkrachten worden via een handgeschakelde versnellingsbak naar de achterwielen gestuurd en omdat de Aygo Crazy net geen duizend kilo weegt sprint hij in 5.7 seconden naar 100 km/h.

De term raceauto voor op straat is niet gelogen, want naast bovenstaande aanpassingen heeft Toyota Racing Development een rolkooi gemonteerd en twee kuipstoelen met zespuntsgordels. Ook de stuurbekrachtiging, ABS en ESP zijn door de technici verwijderd waardoor hij nog directer aanvoelt.

Er is slechts één exemplaar gemaakt en die kostte ruimt 100.000 euro om te bouwen, hij slijt zijn dagen meestal in het museum maar zo af en toe wordt hij uitgelaten door journalisten.

Video: Toyota Aygo Crazy Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Deze Audi sleepklus gaat op hilarische wijze mis

Deze Audi sleepklus gaat op hilarische wijze mis

Sabine Schmitz laat zien hoe het moet op de Nordschleife

Sabine Schmitz laat zien hoe het moet op de Nordschleife