in

Toyota GR010 Hybrid crasht twee keer in één ronde op Sebring

Gisteren werd de openingsrace van het FIA World Endurance Championship verreden op het circuit van Sebring. De race met een lengte van 1000 mijl werd drie keer onderbroken met een rode vlag, waaronder door een bizarre crash van de Toyota GR010 Hybrid Hypercar.

De Argentijnse coureur Jose Maria Lopez reed aan de leiding met de #7 Toyota, toen hij zich verslikte in een achterblijver. De Toyota-coureur passeerde een Porsche, maar ging te snel terug naar de ideale lijn en tikte daardoor zichzelf in de rondte. De GR010 Hybrid toucheerde de bandenstapel, maar kon wel zijn weg vervolgen. Hetzij met schade aan de neus.

Op weg naar de pitstraat rijdt Lopez alsof zijn bolide geen schade heeft, maar de neus wordt tegen de voorwielen aangedrukt waardoor de wegligging van de Toyota zeker niet optimaal meer is. In een  snelle bocht schiet de Toyota vervolgens rechtdoor, vol in de bandenstapel waarna de auto omhoog stuitert en op zijn dak beland.

Lopez kon ongedeerd uitstappen, maar zal zich ongetwijfeld behoorlijk schamen. De race lag vervolgens een half uur stil om de rommel op te ruimen.

Video: Toyota GR010 Hybrid crasht twee keer in één ronde op Sebring

Toyota GR010 Hybrid crasht twee keer in één ronde op Sebring

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *