in

Toyota Supra zit Radical SR3 op de hielen

De Toyota Supra MKIV staat bekend om zijn beresterke motor die veel meer vermogen aankan dan de 320 pk waarmee hij oorspronkelijk geleverd werd in Europa en Amerika. Hierdoor is de achterwielaangedreven Supra MKIV uitermate geschikt als driftauto en een ster op de dragstrip.

Veel minder vaak zien we de Supra in actie op een normaal circuit en dat is zonde, want met enkele aanpassingen is de Japanse sportauto best geschikt hiervoor. In deze video zien we zo’n Supra die voor track days is aangepast en hij gaat de strijd aan met een Radical SR3 op de Nordschleife.

Normaal gesproken zou een Radical gehakt moeten maken van iedere auto op de Nordschleife, maar zoals we al vaker hebben gezegd speelt de bestuurder een zeer grote rol op dit circuit. In dat geval heeft de Supra-bestuurder waarschijnlijk iets meer ervaring en dat zorgt ervoor dat hij met zijn 600 pk Supra de Radical op de hielen zit.

Video: Toyota Supra zit Radical SR3 op de hielen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari 250 LM Petrolicious

Petrolicious – 1964 Ferrari 250 LM

Stroll-en-Vettel-Crash

Sky Sports analyseert de crash tussen Stroll en Vettel