in

Toyota Tundra vs Volvo XC90 crashtest toont enorm verschil

Iedereen weet dat Volvo toonaangevend is op het gebied van autoveiligheid. De Zweedse fabrikant heeft in het verleden cruciale innovaties ontwikkeld en de modellen scoren structureel goed in de crashtest van NCAP en IIHS.

Volvo is natuurlijk niet de enige fabrikant die veel aandacht besteed aan veiligheid, dat doen eigenlijk alle fabrikanten want een goede NCAP- of IIHS-score is tenslotte ook een belangrijk Selling point. Maar toch zien we soms grote verschillen in crashtests, zoals bij deze Roof Impact uitgevoerd bij een 2003 Volvo XC90 en een 2011 Toyota Tundra.

Er gaat een vergelijking van deze crashtest rond op social media, waarbij de Toyota Tundra gelabeld is als een Ford F150. Dat klopt dus niet en daarom hebben wij hieronder de originele video’s geplaatst.

Ondanks dat de XC90 in deze crashtest 8 jaar ouder is dan de Tundra, bleef de dummy in de Volvo ongedeerd. In de Toyota daarentegen wordt de dummy praktisch onthoofd en het hele dak opengereten. Zie het enorme verschil hieronder.

Video: Toyota Tundra vs Volvo XC90 crashtest toont enorm verschil

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari 812 Competzione

Carlos Sainz heeft een nieuwe auto; Ferrari 812 Competizione

Pambuffetti PJ-01 is een nieuwe Italiaanse hypercar

Pambuffetti PJ-01 is een nieuwe Italiaanse hypercar