in

Volvo-bestuurder overleeft frontale klap tegen vrachtwagen

Volvo’s staan over het algemeen bekend als de veiligste auto’s ter wereld en het Zweedse merk is al 90 jaar innovatief bezig op dit vlak. Zo werd in 2017 de nieuwe XC60 door EuroNCAP beoordeeld als best geteste auto en werkt het merk al sinds 2008 aan de doelstelling Vision 2020; vanaf het jaar 2020 mag niemand in een nieuwe Volvo ernstig gewond raken of om het leven komen.

Dat lijkt een ambitieuze en onrealistische doelstelling, maar onderstaande video bewijst dat Volvo hard op weg is om hun doelstelling te realiseren. Deze dashcamvideo toont hoe een Volvo-bestuurder in Noorwegen op de verkeerde weghelft terecht kwam en frontaal op een tegemoetkomende Scania botste. De klap is enorm en de beelden zijn best heftig om te zien, maar de bestuurder kon met lichte verwondingen uitstappen na de small overlap crash.

Volgens de politie was er geen alcohol in het spel en was de bestuurder door iets anders afgeleid. Waardoor de bestuurder was afgeleid heeft de politie niet bekend gemaakt, wel dat de chauffeur 3 maanden zijn rijbewijs kwijt is.

Video: Volvo klapt frontaal tegen vrachtwagen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi RS4 Rollenbank

De nieuwe Audi RS4 heeft meer vermogen dan opgegeven

Jean-Pierre-Nicolas-in-Porsche-911-SC

73-jarige baas vliegt met Porsche 911 SC over Monte Carlo Rally Stage