in

Track Battle: Porsche 718 Cayman S vs BMW M2

De M2 is de meest betaalbare BMW Motorsport GmbH auto van dit moment, en als we de reviews moeten geloven zou je een M2 zelfs boven een M4 moeten verkiezen. Zijn geblazen 3,0-liter zes-in-lijn motor levert 370 pk en al na 4,3 seconden zit je op 100 kilometer per uur. Met dit soort prestaties zit hij midden in het schootsveld van de Porsche 718 Cayman S, en daar neemt M2 het tegen op in deze Track Battle van AutoCar.

De nieuwe Cayman S heeft weliswaar ‘maar’ een 2,5-liter viercilinder, maar die produceert wel 350 pk. De gebruikelijk sprint naar 100 km/h gaat zelfs 0,1 seconden sneller dan in een M2. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het gewicht, de Porsche is gewoon een stuk lichter dan de BMW.

Op papier zitten beide sportauto’s dus zeer dicht bij elkaar, maar hoe uit dat zich in een ouderwetse dogfight op het circuit? De M2 zal sneller zijn op het rechte stuk maar de 718 Cayman S is weer sneller in de bochten. Wat is het verschil in rondetijd en welke moet je volgens AutoCar kiezen, check de video!

Video: Porsche 718 Cayman S vs BMW M2

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

sebastian-vettel-rijdt-met-de-laferrari-aperta

Sebastian Vettel rijdt met de LaFerrari Aperta

Shelby GT350

Het is weer zover; Mustang-bestuurder maait bijna publiek omver