in

Tuned – 600 pk Hillclimb Truck

Waarom zou je in hemelsnaam voor een pick-up truck kiezen als je time trials en hillclimb races wilt gaan rijden? Simpel, omdat je iets unieks wilt hebben en niet de zoveelste zijn met een Corvette.

Tuned ging voor de seizoensafsluiter op bezoek bij Adam Auerbach, eigenaar van deze GMC Syclone. Een pick-up truck is geen ideale basis voor een raceauto, het zwaartepunt ligt hoog, al het gewicht rust op de voorkant en de carrosserie is niet bepaald stijf. Voor Adam lag hier juist de uitdaging, van een truck een raceauto maken.

De Syclone is standaard uitgerust met een 280 pk sterke 4.3-liter V6 met turbo, gekoppeld aan een viertraps automaat. De automaat werd als snel vervangen door een handmatige versnellingsbak en het vermogen werd opgekrikt naar 600 pk. De radiateur werd naar achteren verplaatst om ruimte te maken voor een grotere intercooler voor de turbo. Dit zorgde ervoor dat de achterkant nog instabieler werd en dus heeft Adam een gigantische spoiler gemonteerd om de achterkant in het gareel te houden.

Wil je weten welke aanpassingen Adam nog meer heeft moeten doen om zijn hillclimb truck racewaardig te krijgen, scroll dan naar beneden voor de review.

Video – 600 pk Hillclimb Truck

Tuned – 600 pk Hillclimb Truck

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.