in

Tuned – ’75 Corolla met Muscle Car DNA

Ik heb groot respect voor mensen die hun auto personaliseren en verbeteren, niet op de Halfords manier maar op de manier zoals we in shows als Tuned en Big Muscle zien. Deze Toyota Corolla uit 1975 is daar weer een prachtig voorbeeld van, compleet verbouwd en omgetoverd in een hillclimb/autocross monster!

Mark Still is de man achter deze creatie, een man met weinig sportauto-ervaring maar met twee rechterhanden. Dus toen hij besloot een hillclimb monster te bouwen kocht hij een oude Corolla, gewoon omdat hij de auto mooi vond. Maar uiteindelijk bleef er weinig over van de ’75 Corolla, de oorspronkelijke motor is vervangen door een V8 van Lexus en voorzien van een Eaton M1112 Supercharger van een Mustang Cobra. De wielkasten werden verbreed om de ophanging van een Lexus SC400 te monteren, er werd een stuurhuis van een Supra ingebouwd en het complete interieur werd gestript om plaats te maken voor een rolkooi en andere race-interieur.

De auto ziet er geweldig uit, maar doordat Mark weinig ervaring heeft met afstellen kan er hier en daar nog wat verbeterd worden om de wegligging te verbeteren. Puntjes op de i voor een auto die verder fantastisch is.

Video: Tuned – ’75 Corolla met Muscle Car DNA

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Subaru WRX trekt een politieauto uit de sneeuw

Subaru WRX trekt een politieauto uit de sneeuw

Romain Dumas test Porsche GT3 RS 4.0 voor Monte Carlo Rally

Romain Dumas test Porsche GT3 RS 4.0 voor Monte Carlo Rally