in

Tuned – Audi B5 S4

In deze aflevering van Tuned test Matt Farah twee Audi S4’s, één sedan en één station. In Amerika werd de B5 nooit als RS4 op de markt gebracht en dus kozen eigenaren er regelmatig voor om de 260 pk sterke, 2.7-liter twin turbo V6 van wat extra paardenkrachten te voorzien.

Het eerste exemplaar dat Matt test is de rode S4 station uit 2001, deze is door eigenaar Justin opgevoerd naar 400 pk. Het tweede exemplaar is een gele S4 sedan die veel extremer is met 600 pk op alle vier de wielen, dat is 730 pk aan de krukas! Naast de zeer uitgebreide aanpassingen aan de motorblokken heeft Justin geprobeerd om de rest van de auto’s goed afgestemd te krijgen op het extra vermogen, maar toch is Matt niet echt onder de indruk van deze Audi’s en heeft hij een haat-liefdeverhouding met de B5 S4. Waarom dat zo is zie je in een nieuwe aflevering van Tuned.

Video: Tuned – Audi B5 S4

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Testcoureur hangt Camaro Z28 prototype in de vangrail

Testcoureur hangt Camaro Z/28 prototype in de vangrail

Zie hoe een 10.000 pk sterke motor zichzelf opblaast

Zie hoe een 10.000 pk sterke motor zichzelf opblaast in slow motion