in

Tuned – BMW 2002 Restomod

Tuned is terug! De show waarin Matt Farah getunede auto’s test heeft zes maanden stil gelegen maar nu is er een nieuw seizoen op komst en Matt begint met een restomodded BMW 2002.

Deze uit 1974 afkomstige BMW 2002 is gerestaureerd door Clarion Builds en is van buiten piekfijn en nauwelijks van origineel te onderscheiden. Het is wat onderhuids zit dat deze BMW een restomod maakt. Het onderstel is compleet vernieuwd, met onder andere Koni instelbare schokdempers, waardoor deze 2002 als een huis op de weg ligt. De motor is de standaard M10-motor maar dusdanig aangepast dat hij ongeveer 20% meer levert dan toen hij uit de fabriek rolde. Gekoppeld aan de viercilinder M10-motor zit een vijftraps handbak uit een latere 3-serie.

Deze 2002 ziet er geweldig uit en is volgens Matt Farah perfect voor kustwegen in het zuiden van Frankrijk. Interesse in deze BMW? Hij wordt binnenkort geveild in Palm Beach en de opbrengsten gaan naar kankeronderzoek. Meer afleveringen van Tuned zien, bekijk dan deze pagina!

Video: Tuned – BMW 2002 Restomod

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Volvo 940 Turbo Beater

De Volvo 940 Turbo is dé beater voor als je geen BMW wil

Huracan-bestuurder kan nog steeds niet schakelen

Huracan-bestuurder kan nog steeds niet schakelen