in

Tuned – Hoe voelt een 900 pk Lancer Evo aan?

Tuned is op reis in Panama om de autocultuur aldaar te onderzoeken. Je schijnt echter twee seizoenen in Panama te hebben, een regenseizoen en een zomerseizoen. Drie keer raden welk seizoen Tuned heeft uitgekozen?

Matt Farah werd uitgenodigd bij Race Lab, de thuisbasis van de snelste auto’s van Panama, en zonder twijfel, de wildste Mitsubishi Lancer Evo van het land. Deze rode Lancer Evo begon zijn leven als een keurige Evo 7 met 280 pk, maar toen Gary Carbono de eigenaar werd veranderde alles. Het exterieur werd wat opgeleukt met onderdelen van een Evo 8 en Evo 9  en vervolgens werd de 2.0-liter viercilinder onder handen genomen. Toen Race Lab klaar was met de motor tikte hij 900 pk aan op de dyno.

Gary Carbono gebruikt de auto als daily drive, hij brengt er zijn kinderen mee naar school. Doordat de motor pas bij hoge toeren goed op gang komt kun je er comfortabel rustig mee rijden, zonder dat de motor hypernerveus is. Maar als je het gaspedaal eenmaal diep intrapt barst het geweld los en loopt de teller door tot 9.500 toeren. Met gemak een 9-second car, succes in de regen Matt!

Video: 900 pk Lancer Evo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Van der Garde zegt nee tegen Caterham - Testrijder Sauber

Van der Garde zegt nee tegen Caterham – Testrijder Sauber

Zo wordt een Aventador weggesleept in London

Zo wordt een Aventador opgetakeld in Londen