in

Tuned – HPA Volkswagen Golf R met 740 pk

Matt Farah is voor Tuned op bezoek bij Volkswagen Tuner HPA in Vancouver, Canada. Afgezien van de stickers en de carbon fiber motorkap ziet deze Golf R er van binnen en buiten standaard uit, maar zet de DSG-automaat in de Sport stand en de HPA Golf R veranderd in een monster.

Onder de motorkap ligt geen 2.0-liter viercilinder, maar een oudere 3.6-liter VR6-motor voorzien van twee turbo’s. De gehele aandrijflijn heeft een upgrade gekregen en is afkomstig van een TT-RS, dat is wel nodig ook want deze Golf R heeft 740 pk. Met je rechtervoet naar beneden en launch control geactiveerd schiet deze Volkswagen je in 2.8 seconden naar 100 km/h en gaat naar 304 km/h in 19 seconden.

Hij is nog niet zo extreem als deze 1.233 pk sterke Golf Mk2, maar man wat is dit een geweldig snelle sleeper! Leuke GT-R killer als je niet zo’n fan bent van de Japanner.

Video: HPA Volkswagen Golf R met 740 pk

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dikste Porsche Panamera ooit

Dit is de meeste extreme Porsche Panamera ooit

Ford Mustang GT350R

Matt Farah test de beste Mustang ooit gemaakt