in

Tuned – HPA Volkswagen Golf R met 740 pk

Matt Farah is voor Tuned op bezoek bij Volkswagen Tuner HPA in Vancouver, Canada. Afgezien van de stickers en de carbon fiber motorkap ziet deze Golf R er van binnen en buiten standaard uit, maar zet de DSG-automaat in de Sport stand en de HPA Golf R veranderd in een monster.

Onder de motorkap ligt geen 2.0-liter viercilinder, maar een oudere 3.6-liter VR6-motor voorzien van twee turbo’s. De gehele aandrijflijn heeft een upgrade gekregen en is afkomstig van een TT-RS, dat is wel nodig ook want deze Golf R heeft 740 pk. Met je rechtervoet naar beneden en launch control geactiveerd schiet deze Volkswagen je in 2.8 seconden naar 100 km/h en gaat naar 304 km/h in 19 seconden.

Hij is nog niet zo extreem als deze 1.233 pk sterke Golf Mk2, maar man wat is dit een geweldig snelle sleeper! Leuke GT-R killer als je niet zo’n fan bent van de Japanner.

Video: HPA Volkswagen Golf R met 740 pk

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video